Istorie

Firma noastră, “Industrial Steel Wires” Câmpia Turzii SRL,  are acronimul ISWCT. Există o asemănare evidentă cu acronimul firmei care a funcționat în aceiași locație până în anul 2005, “Industria Sârmei” Câmpia Turzii SA – ISCT, firmă metalurgică renumită pe plan național și internațional. Din scurta prezentare cronologică ce urmează se va vedea că asemănarea nu este întâmplătoare:

1920  – Este înființată uzina ”Industria Sârmei” Câmpia Turzii (ISCT). Pentru început, în 1921, au fost puse în funcțiune trăgătoria de oțel moale și fabrica de cuie, iar în 1922 a fost pus în funcțiune laminorul de sârmă, primul de acest fel din România. În următorii ani profilul companiei s-a lărgit continuu prin deschiderea unor noi unități de producție. În momentul privatizării firma ajunge la un pas de a fi un combinat metalurgic cu fluxul de producție integrat, veriga lipsă fiind doar procesul de turnare continuă.

2003  – ISCT este privatizată, cumpărătorul este societatea elveţiană Conares Trading AG.

2005  – “Industria Sârmei” Câmpia Turzii îşi schimbă numele în Mechel Câmpia Turzii.

2013  – Compania Mechel Câmpia Turzii intră în insolvență.  În luna februarie, grupul rus Mechel a vândut combinatul de la Câmpia Turzii firmei Invest Nikarom, iar firma a revenit la numele vechi ”Industria Sârmei” Câmpia Turzii (ISCT).

2020  – Activele de producție deținute de Industria Sârmei Câmpia Turzii (ISCT) SA sunt mutate pe firma “Industrial Steel Wires” Câmpia Turzii (ISWCT) SRL. Societatea este deținută de Alphard Financial Corp.

În anii următori s-au facut investiții în noi utilaje de producție, diversificând astfel gama produselor de calitate din sârmă trasă cerute pe piață.