Történetünk


Cégünk, az “Industrial Steel Wires” Câmpia Turzii SRL, az ISWCT betűszóval rendelkezik. Nyilvánvaló a hasonlóság a 2005-ig ugyanazon a helyen működő cég rövidítésével, az “Industria Sârmei” Câmpia Turzii SA – ISCT, országos és nemzetközi hírű kohászati céggel. A következő rövid időrendi bemutatásból kitűnik, hogy a hasonlóság nem véletlen:
1920 – Megalakul a ”Industria Sârmei” Câmpia Turzii (ISCT) üzem. Kezdetben 1921-ben üzembe helyezték a lágyacél dróthúzó üzemet és a szeggyárat, 1922-ben pedig a huzalhengerművet, a maga nemében elsőként Romániában. A következő években a cég profilja folyamatosan bővült új termelőegységek nyitásával. A privatizáció idején a cég egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy integrált termelési folyamattal rendelkező kohászati üzem legyen, a hiányzó láncszem csupán a folyamatos öntési folyamat.
2003 – Az ISCT-t privatizálják, a vevő a svájci Conares Trading AG.
2005 – Az “Industria Sârmei” Câmpia Turzii nevét Mechel Câmpia Turzii-re változtatja.
2013 – A Mechel Câmpia Turzii cég fizetésképtelenné válik. Februárban az orosz Mechel csoport eladta a Câmpia Turzii üzemet az Invest Nikaromnak, és a cég visszatért a régi “Industria Sârmei” Câmpia Turzii (ISCT) nevéhez.
2020 – Az Industria Sârmei Câmpia Turzii (ISCT) SA tulajdonában lévő termelési eszközök átkerülnek az “Industrial Steel Wires” Câmpia Turzii (ISWCT) SRL céghez. A cég tulajdonosa az Alphard Financial Corp.
A következő években új gyártóberendezésekbe történő beruházások történtek, ezzel is diverzifikálva a piacon igényelt húzott huzalból készült minőségi termékek kínálatát.